Tautiniai simboliai ant paminklo

Patriotams paminklai Vilniuje ar kokiame nors kitame mieste gali būti puošiami specialiais simboliais. Tautiniai piešiniai visiems vienodai pažįstami ir visi puikiai žino, kas ką reiškia. Saulutės, pagoniški piešiniai. Žmogui, kuris mylėjo Tėvynę ar senąją pagonių kultūrą, tai turėtų patikti.

Juozas, tautodailininkas

Paminklų pasirinkimas„Man visada patinka, kai žmonės ne vaikosi kažkokių madų iš Vakarų, o labiau atsigręžia į savo pačių praeitį, istoriją. Taip yra ir su tais paminklais. Taigi, kam paminklai Vilniuje turi būti kaip kokioje Floridoje. Juk, jei gyvename Lietuvoje, tai čia ir turėtų būti mūsų praeitis. Aš tikiu, kad istorija nėra tik atsitiktinumas. Kad daug kas yra nulemta, ir ši diena yra labai susijusi su visomis, buvusiomis prieš tai. Kad istorija, ar tiesiog kažkokia gyvybės forma paprasčiausiai prateka mumis iš kartos į kartą kaip kažkokiais indais. Todėl aš noriu, kad ir kapuose istorija nebūtų pamirštama. Tie pagoniški ženkliukai nėra tik tų žmonių, kadaise gyvenusių nepažįstamų žmonių simboliai. Jie yra simboliai ir tavo. Ten gal tavo genus turintis žmogus eidavo kurti aukuro ir melstis žalčiams. Ten gal būtent tavo kraujas tekėjo ant aukuro vėliau. Tu g nežinai. Tie svetimi yra tu pats, tik labai seniai. O dabar grįžti atgal į žemę ir pro tave toliau tekės gyvybė. Todėl ir visas šis apipavidalinimas man atrodo labai logiškas, pagrįstas. Manau, kad taip ir turi būti – žmogus turi norėti ne tik galvoti apie save, bet ir apie tai, kas buvo prieš jį ir bus po jo. Baltiški simboliai ant paminklo įprasmina praeitį ir istoriją“.

Janina, mokytoja

Skaityti straipsnį “Tautiniai simboliai ant paminklo” »

Nešiojamų kompiuterių taisymas – pasineriame į optimalaus sprendimo paieškas!

Šiais laikais niekas nebegali apsieiti be nuosavo kompiuterio, o tuo labiau nešiojamo. Jis yra praktiškas, mobilus, lengvas, o parametrai tikrai neatsilieka nuo personalinių kompiuterių. Kadangi žmonės patys šiais laikais pradėjo kur kas daugiau keliauti, todėl jie kur kas dažniau pradėjo rinktis nešiojamus kompiuterius, kad galėtų visur vežiotis su savimi ir nuolat būtų susieti su išoriniu pasauliu padedant internetui. Tačiau nieko šiame pasaulyje nėra amžino, o visi sukurti daiktai, tuo labiau elektriniai genda, todėl jiems yra būtinas remontas. Dauguma žmonių mano, kad daugelio prietaisų tiesiog neverta taisyti ir reikia ieškoti kažko kito. Galbūt, tačiau ne visuomet šis pasirinktas variantas yra pats optimaliausias. Dažnai, visai už nedidelę kainą galima pasitaisyti savo kompiuterį ir jis vėl veiks kaip naujas.

Taisome nešiojamus ir personalinius kompiuteriusNesiojamu kompiuteriu taisymas, arba, kitaip teigiant, laptop spare parts, šiais laikais įgauna vis didesnę rinką, nes su lig kiekviena diena auga žmonių skaičius, kurie perka ir naudojasi nešiojamaisiais kompiuteriais kitaip vadinamais „laptopais“. Tenka pripažinti, kad perkant naują kompiuterį tenka pakloti gan nemažą sumą, ypač jeigu jums reikalingi padorūs parametrai ir firma. Kad ir kaip keistai kai kuriems atrodytų, tačiau daugumai žmonių firma yra iš ties svarbu. Jie nori, kad firma būtų žinoma bei jau užsitarnavusi savo vardą. Nesvarbu, kad firma su vardu vien dėl to užkelia kainą, o naujesnių firmų kompiuteriai, kurių parametrai nors ir yra identiški, tačiau siūlo savo gaminius už mažesnę kainą. Žmonės yra priklausomi nuo prekinių ženklų, todėl nepaisydami visko, yra pasirengę mokėti didesnę kainą.

Skaityti straipsnį “Nešiojamų kompiuterių taisymas – pasineriame į optimalaus sprendimo paieškas!” »

Biuro valymo paslaugos

Švarą ir tvarką mėgsta visi, tačiau ne visad pakanka tam laiko. Tokie darbai gali užtrukti, ypač jei patalpos didelės. Kai kurie žmonės tiesiog nemėgsta tvarkytis. Neverta savęs versti daryti tokių darbų, kurie nemieli. Tvarkingai ir švariai jums gali padėti gyventi profesionalias valymo paslaugas atliekančios įmonės. Pasinaudokite ir nebus jokio vargo, biuras ar namai bus tvarkingi ir švarūs be jokio vargo. Tai gali būti puikus sprendimas biurams, jums nereikės rūpintis švara. Nereikės papildomai išlaidauti ir mokėti valytojai algos. Tokias įmones galite rasti Lietuvoje ir kitose šalyse. Jei jums reikalingos valymo paslaugos, pavyzdžiui Londone, nesudėtingai galite rasti kompanijas, kurios mielai jums pagelbės. Jas galite rasti internete suveskite raktinius žodžius:

Ofisų priežiūraRasite ne vieną įmonę, kuri jums mielai pasiūlys savo teikiamas paslaugas. Biuras bus rūpestingai sutvarkytas. Darbai gali būti atliekami tada, kada jums reikia arba reguliariai. Galite pasirinkti, kaip jums patogiau. Valymo paslaugos siūlomos įvairiomis kainomis. Galite rasti brangiai kainuojančių arba pigesnių. Pasidomėkite kelių kompanijų pasiūlymais, kad galėtumėte palyginti kainas. Svarbu ir atliekamų darbų kokybė, pasirinkdami kompaniją pasidomėkite, ką ji siūlo. Internetinėje svetainėje ondonhomecleaning.co.uk galite rasti įmones, kurios pasirūpins švara ir tvarka jūsų biure. Nei vienam nemalonu dirbti netvarkingoje aplinkoje, todėl kiekvienas vadovas ar atsakingas darbuotojas turėtų tuo pasirūpinti. Vargu ar įmonėje dirbanti komanda norės tvarkyti patalpas, nors kai kuriose kompanijose taip yra. Verčiau pasirinkite profesionalias valymo paslaugas teikiančias kompanijas.

Skaityti straipsnį “Biuro valymo paslaugos” »

Senas mūsų butas

Mano vaikai jau keikia mane už tai, kad per jų gyvenimą net ketvirtą kartą kraustomės į kitą vietą. Toks dalykas kaip man and van hire east London tampa mums kažkuo įprastu. Tačiau, ką galiu padaryti – esu tik vieniša motina su trimis vaikais, su kuriais ne taip ir lengva išlikti šiame pasaulyje.

Kodėl išsikraustome

Tikriausiai galvojate, kam man kraustytis, jeigu neseniai rašiau, kaip aš džiaugiuosi šia vieta. Tiesa tokia, kad vyriausiajai dukteriai išėjus mokytis į koledžą, iškart paaiškėjo, kad šis namas, šios patalpos yra mums visiškai per dideli. Tai tarsi kažkokia našta. Nė vienas iš mūsų nenori gyventi tokiame dideliame name, žinodami, kad mums jis yra per didelis, ir kad jau geriau išsinuomotume kažką mažesnio ir daugiau turėtume pinigų kažkokiems kitiems poreikiams. Sūnūs tikrai norėtų ir gražių drabužių, ir daiktų, o ir kokią nors paprastą mašiną jau laikas būtų įsigyti.

Šio namo pliusai ir trūkumai

Įsikelkite sklandžiai į naują butąKai per https://www.searchbuzz.co.uk susiradau kitus namus, dabar galiu ramia širdimi įvertinti, kas nėra gerai su šiais namais, kokie jų pliusai ir minusai. Pliusas – labai mieli kaimynai. Nors gyvenome čia tik keturis mėnesius, tačiau kaimynai pasirodė patys maloniausi, kokius sutikome. Susidraugavome ir mes suaugę, ir vaikai tarpusavyje. Ypač gaila jaunėlio, nes jis visada pripranta sunkiau naujose vietose, todėl labai nesmagu, kad čia jam taip gerai priprato, o dabar per naują turės kažkur prisitaikyti. Tačiau čia ir minusas – tie kaimynai, kaip ir mes, gyvename ganėtinai užmiestyje. Rajonas geras ir gražus, bet tai yra labai toli nuo miesto, o ir nuo pagrindinių kelių, kuriais galėčiau grįžti į gimtinę.

Skaityti straipsnį “Senas mūsų butas” »

Kas sapne praeina pro duris

Saugios durysMano sapnuose dažnai apsireiškia mėlynos security doors ir režisierius Deividas Lynčas čia tikrai ką turėtų apie jas pridurti. Juo labiau – kad pro tas duris kaskart sapne praeina vis kitas žmogus ar kita būtybė. Laikau tai geru ir labai įdomiu dalyku, tačiau negaliu paneigti, kad tai man nekelia ir kažkokio nerimo.

Gyvūnai

Niekur paprastai nebūna tokios safe rooms in houses kaip mano sapnuose. Tiesa, ten kažkodėl dažnai visi kalba angliškai ir atrodo, kad esu kažkokiame tarsi Londone, tarsi kažkur kitur, apsuptas rūko. Durys būna paauksuotos kaip kokie dangaus vartai. Taigi, pro jas kartą atėjo asilas. Kitą naktį sapne atėjo ir gaidys. Pamaniau, kad man sapnuojasi Bremeno muzikantai. Taigi, trečiąją naktį laukiau, kad pro duris pasirodytų koks nors katinas ar kažkas kitas iš tų muzikantų, bet taip ir nepasirodė. Taigi, supratau, kad negaliu tinkamai interpretuoti savo sapnų.

Žmonės

Skaityti straipsnį “Kas sapne praeina pro duris” »